• nemški,german,deutsch
  • angleški,english
  • Raduha 56, 3334 Luče ob Savinji
  • 03 83 93 880
  • mizarstvo.selisnik@siol.net
Sporočila za javnost - Luče - 25.07.2018 - Avtor: Karla Knap

MODERNA vrata

Pod pojmom moderna vrata lahko v različnih časovnih obdobjih najdemo povsem različna vrata. Če so izrezljani detajli v 20 stol. predstavljali višek moderne opreme, danes temu ni več tako. Za ogled celotnega članka kliknte "VEČ".

Gospodarstvo - Luče - 04.07.2018 - Avtor: Karla

Tradicionalna notranja vrata

Ste se že kdaj vprašali od kod izvira tradicija in kako je z njo povezana izbira notranjih vrat? Kako sploh izgledajo tradicionalna oz. rustikalna vrata? Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

 

Sporočila za javnost - Luče - 11.04.2018 - Avtor: Špela Kuralt, Delo

Boljši ko bomo strokovnjaki, več bomo delali

Alojz Selišnik je diplomirani inženir lesarstva, ki je v domačih Lučah leta 1990 prevzel mizarsko delavnico svojega očeta. Če je ded izdeloval vse, od stolov in miz, danes iz družinskega podjetja Melu odhajajo masivna notranja vrata. Dela imajo veliko, kljub temu pa Selišnik pri delu z lesom opozarja na veliko vlogo države. Za ogled celotnega članka pritisnite gumb več.

Sporočila za javnost - Luče - 09.04.2018 - Avtor:

Simbolni in prostorski pomen ter zgodovinski razvoj lesenih vrat

Vrata v etnografskem muzeju Slovenija (Slika: Dnevnik.si)

Stvari s katerimi se vsakodnevno srečujemo za nas postanejo samoumevne in o njih sploh ne razmišljamo več. Tako je npr. tudi z vrati, v življenju smo jih in jih še bomo, odprli in zaprli še nešteto. Vendar pa so vrata v razvoju človeštva igrala pomembno vlogo, tako simbolno, kot tudi prostorsko. Za prikaz celotnega članka pritisnite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - Luče - 22.03.2018 - Avtor: karla

Kako izberem primerna notranja vrata za svoje stanovanje?

Na tržišču je danes ogromno ponudnikov notranjih vrat, izbiramo lahko tako med različnimi materiali (PVC, kovina, les, steklo) kot tudi oblikami, izvedbami in barvami.Pri izbiri vrat si moramo podrobneje pogledati 3 glavne točke. Če vas zanima katere si oglejte naš celoten članek pod gumbom VEČ.

Sporočila za javnost - - 20.03.2018 - Avtor:

Lesena vrata so ponovno priljubljena! Zakaj?

Priljubljenost lesenih notranjih vrat, pa tudi ostalih lesenih izdelkov v zadnji nekaj letih narašča. Razlogov za to je več. Eden iz med njih je prav gotovo napredek v lesni tehnologiji. Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.
Sporočila za javnost - Luče - 07.03.2018 - Avtor:

Bela notranja vrata

Bela notranja vrata so s strani strank največkrat izbrana, saj jih je najlažje umestiti v prostor. Bela vrata se z okolico odlično zlijejo, še posebej v zadnjih letih, ko se trend notranje opreme  nagiba k sivo oziroma črno belim kombinacijam. Bela je res brezčasna in z njo zares ne morete zgrešiti, med tem ko izbor drznejših barv že zahteva vsaj malo dizajnerske žilice.

Sporočila za javnost - - 05.02.2018 - Avtor:

Masivna notranja vrata s šarmom - ECOLINE

Notranja vrata Ecoline navdušujejo s svojo naravno lepoto in vas vsekakor ne bodo pustila ravnodušnih.
Vrata so v celoti izdelana iz masivnega lesa in prav to jim daje poseben čar. Vsaka lamela je unikat, saj je narava v vsako vtisnila svoj poseben čar. Vrata Ecoline imajo izrazite grče in razpoke saj je naravni izgled lesa zares čudovit in ga je potrebno poudariti.

Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 17.01.2018 - Avtor:

Mizar - ustvarjalec in inovator

 

V podjetju Melu iščemo nove ustvarjalne mlade mizarje, ki se za poklic odločajo zaradi ljubezni do lesa in ustvarjanja. Prepričani smo, da se bodo iz njih razvili inovatorji, saj izbor poklica ni bila nuja temveč vzgib srca.

Sporočila za javnost - Luče - 04.07.2017 - Avtor: Karla Knap

Iverne plošče - zdravju škodljivo pohištvo

Dom bi naj bil varen in prijeten prostor v katerem brezskrbno uživamo s svojo družino. Da bo temu res tako moramo pozornost nameniti tudi izbiri varnih materialov, s katerimi bomo svoj dom opremili. Za prikaz celotnega članka kliknite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - Luče - 04.07.2017 - Avtor:

Lesena notranja vrata Melu

Video o naših lesenih vratih si lahko ogledate s klikom gumba več.

Sporočila za javnost - - 06.06.2017 - Avtor:

LES - naravno bogastvo in neizkoriščen potencial

Slovenija je za Finsko in Švedsko 3 najbolj gozdnata država v Evropi. Les nas obdaja skoraj na vsakem koraku, vendar pa se tega naravnega bogastva premalo zavedamo. Za ogled prispevka kliknite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 19.05.2017 - Avtor:

BIG ARHITEKTURA 2017 - predstavitev lesenih notranjih vrat

V mesecu aprilu smo se udeležili sejma Arhitektura v Ljubljani, kjer smo v sklopu masivnih notranjih vrat predstavili sistem stene in vrat kot celote. Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 08.05.2017 - Avtor:

Sejem MADE EXPO - Masivna notranja vrata so prava naložba

V mesecu marcu smo se udeležili mednarodnega sejma arhitekture in gradbeništva - MADE EXPO v Milanu, kjer smo predstavili nekaj kolekcij  masivnih notranjih vrat. Za ogled preostalih slik z našega razstavišča kliknite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 16.03.2017 - Avtor:

Vrtna garnitura Maslina

Lesena vrtna garnitura Maslina

Vrtna garnitura Maslina je narejena iz masivnega smrekovega lesa.Za prikaz celotne vsebine klikni na gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 30.09.2016 - Avtor:

Notranja vrata Schönbrunn

Notranja vrata Schönbrunn  so vam na voljo v 13 različnih izvedbah in vseh barvah Ral lestvice. Njihov izgled je tradicionalen a hkrati moderen. Celoten opis članka najdete pod gumbom VEČ.

Sporočila za javnost - - 26.09.2016 - Avtor:

Les je zdrav, les je lep

Ecoline dimljen hrast

Včasih je bila večina pohištva in gospodinjskih izdelkov izdelana iz lesa. Domovi so bili tako zdravi in topli. Ob odkritju poceni plastike je ta v raznoraznih oblikah množično  preplavila naša stanovanja, les pa je iz domov skorajda izginil. Ljudje so s plastiko zamenjali tudi okna in vrata,vendar pa v javnost prihaja vedno več podatkov o njeni škodljivosti in ekološki neprimernosti.


Za prikaz celotne vsebine članka pritisnite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 16.08.2016 - Avtor:

Sušilni sistemi s talentom

Prihajajoči večeri in jutra so že precej hladni, vendar pa zaradi toplih popoldnevov še nismo vkorakali v kurilno sezono.  Melu je v sodelovanju s priznanim avstrijskim podjetjem Axber razvil grelne sisteme, ki so kot nalašč za prehodno obdobje. Za ogled celotnega čanka pritisnite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - Luče - 04.04.2016 - Avtor: r.b.

Notranja vrata Relief

Izraz relief je povzet iz latinščine. Pomni pa oblikovanje, kjer same podobe ne stojijo prosto, temveč so vdelane v podlago. Navdih za notranja vrata relief bi bil lahko povzet iz kiparjenja. Reliefno oblikovanje pa pomeni, da so posamezni liki dvignjeni nad samo ravnino osnovne ploskve.  Sam oblika in videz ki jo imajo notranja vrata relief pa pritegne veliko pogledov, saj imajo posebno lahko rečemo tudi svojevrstno moderno obliko, ki je čedalje bolj popularna. Celoten članek si preberite pod VEČ.

Sporočila za javnost - Luče - 14.03.2016 - Avtor: k.v.

Notranja vrata Ecoline

Notranja vrata ECOLINE nudimo v 7 različnih vrstah lesa.
Pod VEČ si oglejte podrobnejšo predstavitev.

Sporočila za javnost - - 10.03.2016 - Avtor:

Notranja vrata Vino

masivna notranja vrata Vino -iz recikliranega materiala

Notranja vrata vinodajo domu poseben pečat. Način njihove izdelave je specifičen, kot smo že omenili so notranja vrata vino izdelana barik sodov. Vrata so specifična in dajo prostoru poseben pečat, ki pusti vtis na obiskovalcu. Za naročnike sta na voljo dva različna modela notranjih vrat vino, vsak izmed njih je specifičen in poseben. Vsekakor pa so vsaka vrata sam po sebi unikat, in je popolnoma enaka nemogoče izdelati.

Sporočila za javnost - Luče - 23.11.2014 - Avtor: r.b.

Lesena vrata - Melu d.o.o.

Notranja lesena vrata so lahko izdelana iz različnih vrst materiala, najžlahtnejši med njimi pa je še vedno les.  Za lesena vrata, ne glede na vrsto lesa iz katerega so izdelana pa lahko rečemo, da imajo »dušo«, saj je les naraven material, ki je na voljo v različnih barvah. Vsekakor pa je posamezno drevo svojevrsten unikat. Celoten članek si preberite pod VEČ.

Sporočila za javnost - Luče - 02.10.2013 - Avtor: r.b.

Video predstavitev izdelovanja notranji vrat

S klikom na gumb več se vam odpre povezava do posnetka o izdelavi notranjih vrat MELU.

Sporočila za javnost - Luče - 19.09.2011 - Avtor: r.b.

Notranja vrata

Včasih so notranja vrata spadala v kategorijo stavbnega pohištva. To pomeni, da so graditelji poleg oken in vhodnih vrat istočasno vgrajevali tudi notranja vrata. Notranja vrata je vgradil kar zidar takoj po tretji fazi gradnje. Celoten članek si preberite pod več.